Talvipyöräily Iso-Syötteellä

Iso-Syötteen talvipyöräilyreiteillä kelpaa nostaa sykettä ja nauttia hyvin hoidetuista ajopohjista. Syötteen kansallispuiston virallinen talvipyöräilyreitistö on liki 40 kilometrin mittainen, minkä lisäksi Syötteen alueella on kymmeniä kilometrejä talvipyöräilyyn sopivia reittejä.

Reittien virallinen lähtöpiste sijaitsee Syötteen luontokeskuksella, mutta myös Iso-Syötteen hiihtokeskuksen tuntumasta pääsee reiteille. Kansallispuiston talvipyöräilyreitit ovat risteyskohdista merkattuja, joten niille on aloittelijankin helppo lähteä.

Talvipyöräilyä voisi verrata retkeilyyn, sillä käytetyn ajan ja saavutettujen kilometrien sijaan siltä haetaan matkakokemuksia. Suomen eteläisimmällä tunturilla talvipyöräilijä pääsee ihailemaan suuria puita ja tykkylumen peittämää vanhaa metsää. Reittien varrella on kattava tupaverkosto. Latukahvila Pytky Cafe palvelee Pytkynharjun reitin varrella.

Vinkit tunturista!

* Talvipyöräily sopii kaikille ikään ja kokemustasoon katsomatta. Talvipyöräily on kuitenkin huomattavasti rankempaa kuin kesäpyöräily. Puolita kesäreitiltä tuttu kilometrimäärä ja testaa alkuun 5-10 km lenkki.
* Vauhdita matkantekoa sähköavusteisella fatbikella, joita on vuokrattavissa Iso-Syötteen vuokraamosta.

Vuokraamosta fatbiket talvireiteille

Iso-Syötteen vuokraamosta löytyy fatbiket talviseikkailuihin aina 120 cm polkijasta lähtien. Sähköavusteisella fatbikella matka taittuu huomattavasti peruspyörää kevyemmin. Vuokraamo sijaitsee aivan Iso-Syötteen hiihtokeskuksen rinteiden juurella, Tunturimarketin yläpuolella.

Kehoitamme varaamaan pyörät ennakkoon vuokraamosta soittamalla 020 1476 471 tai sähköpostilla rinnetoimisto@isosyote.com. Puhelinvaraukset vuokraamomme aukioloaikojen puitteissa.

 3 tuntiapäivälisäpäivä
Trek Farley 5 S, M, L35 €40 €35 €
Tunturi E-max sähköavusteinen fatbike 40cm, 43cm, 45cm, 50cm45 €60 €55 €
Specialized Stumjumper Comp-täysjousitettu maastopyörä S, M, L40 €50 €40 €

Hinnat sisältävät alv:n.

Varaukset ovat sitovia. Esteen sattuessa varaus tulee peruuttaa vähintään 24h ennen varauksen alkua. Pidätämme oikeuden periä vuokrahinta peruuttamattomista varauksista. Tutustu vuokrausehtoihin.

Yhteystiedot

Vuokraamo on avoinna päivittäin 1.6.-3.10. klo 9.30-17.00
Romekievarintie 126, 93280 SYÖTE
020 1476 471

Talvipyöräilyn reittivalikoima Syötteellä

Talvipyöräilyreitistön kunnostapidosta vastaa Syötteen latupooli ry. Syötteen kymmenien kilometrien mittaisesta reitistöstä jokainen polkija voi rakentaa taidoilleen ja toiveilleen sopivia reittivaihtoehtoja. Alueella on useita tauko- ja päivätupia, joille on helppo poiketa. Tupaverkosto mahdollistaa myös useamman päivän pyöräretket Syötteen talvisessa kansallispuistossa.

Ajankohtaisin tieto reittien kunnosta löytyy Syötteen latupoolin Facebook-sivustolta. Huomaa, että reittien kunnossapito vaihtelee sääolosuhteiden mukaisesti. Iso-Syötteen vuokraamon väeltä kannattaa kysäistä päivän reittivinkit. Lisäksi luontokeskukselle voi pysähtyä kysymään ajankohtaiset tärpit reiteistä.