Lumikenkäily on helppo laji, joka sopii kaikille – jos osaat kävellä, opit varmasti myös lumikenkäilemään! Ja lumipeite tarjoaa pehmeän alustan vaikka kaatuisitkin.

Koe Iso-Syötteen upea, ainutkertainen ympäristö lumikengillä. Pääset tykkylumisten puiden huomassa keskelle satumaista lumimaailmaa, jossa voit seikkailla vapaasti rinteiden ja latujen ulkopuolella. Lumikengät kantavat, ja arki jää askel askeleelta taaemmaksi. Lumikenkäretkelle kannattaa varata kiireetön hetki, pakata maistuvat eväät mukaan ja antaa unohtumattomalle luontokokemukselle aikaa. Meillä tykkylumiset puut vastaanottavat sinut heti, kun astut lumikengillä luontoon.

Luontokeskukselta vaarametsään lähtee 4,5 tai 6 kilometrin pituinen aurausviitoilla merkitty haastava lumikenkäreitti. Vattukurun lumikenkäreitti (2,1 km) soveltuu koko perheen lumikenkäilykohteeksi: se kulkee kesäreittiä myöten ja reitin puolivälissä on laavu, jossa voi pitää taukoa. Lisää Syötteen kansallispuiston lumikenkäreiteistä löydät täältä.

Vuokraa lumikengät

Hotelli Iso-Syöte tunturin huipulla vuokraa lumikenkiä omatoimiseen samoiluun metsässä. Torstaisin viikko-ohjelmassa on lumikenkäretki, jolloin voit osallistua myös ohjatulle retkelle. Lumikenkiä on rajoitetusti, ja ohjattujen retkien aikana kaikki lumikengät ovat usein retkelle osallistujien käytössä.

Lumikenkiä on vuokralla myös Hiihtokeskus Iso-Syötteen välinevuokraamossa, Syöte Rent & Safaris ja Luontokeskuksella.

Tiedustelut ja varaukset

0201 476400 / Hotelli Iso-Syöte

0201 476475/ Hiihtokeskus Iso-Syöte, vuokraamo

+358 45 2000212 / Syöte Rent & Safaris www.syoterentsafaris.fi

0206 39 6550/ Luontokeskus