Lumikenkäily on helppo laji, joka sopii kaikille – jos osaat kävellä, opit varmasti myös lumikenkäilemään! Ja lumipeite tarjoaa pehmeän alustan vaikka kaatuisitkin.

Koe Iso-Syötteen upea, ainutkertainen ympäristö lumikengillä. Pääset tykkylumisten puiden huomassa keskelle satumaista lumimaailmaa, jossa voit seikkailla vapaasti rinteiden ja latujen ulkopuolella. Lumikengät kantavat, ja arki jää askel askeleelta taaemmaksi. Lumikenkäretkelle kannattaa varata kiireetön hetki, pakata maistuvat eväät mukaan ja antaa unohtumattomalle luontokokemukselle aikaa. Meillä tykkylumiset puut vastaanottavat sinut heti, kun astut lumikengillä luontoon.

Luontokeskukselta metsään lähtee 6 kilometrin pituinen aurausviitoilla merkitty haastava lumikenkäreitti. Voit lumikenkäillä Annintuvalle (1,5km) lanattua polkua pitkin tai kiivetä Teerivaaralle ihailemaan kauniita talvimaisemia.
Talven 2017 uutuus on Vattukurun lumikenkäreitti (2,1 km), joka kulkee kesäreittiä myöten ja on merkitty oranssilla talvireittinauhalla. Vattukurun reitti sopii koko perheen lumikenkäkohteeksi.

Vuokraa lumikengät

Hotelli Iso-Syöte tunturin huipulla vuokraa lumikenkiä omatoimiseen samoiluun metsässä. Torstaisin viikko-ohjelmassa on lumikenkäretki, jolloin voit osallistua myös ohjatulle retkelle. Lumikenkiä on rajoitetusti, ja ohjattujen retkien aikana kaikki lumikengät ovat usein retkelle osallistujien käytössä.

Lumikenkiä on vuokralla myös Hiihtokeskus Iso-Syötteen välinevuokraamossa, vuokraamo Rautiolla ja Luontokeskuksella.

Tiedustelut ja varaukset

0201 476400 / Hotelli Iso-Syöte

0201 476475/ Hiihtokeskus Iso-Syöte, vuokraamo

045 2000212/ www.vuokraamorautio.fi

0206 39 6550/ Luontokeskus