Nyt lomalle!

Valmiina talvilomaan, se alkaa nyt!

Nyt on oikea aika suunnata Syötteelle, jossa on tarjolla pohjoisen parasta talvi-ilottelua. Vain parin tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitsevalta Suomen eteläisimmältä tunturialueelta löydät niin huippurinteet, perheloman hauskat aktiviteetit kuin monipuoliset majoitusvaihtoehdot.

Tutustu paikallisten yrittäjien tarjouksiin ja lomavinkkeihin – niistä kokoat täydellisen talviloman tunturissa!

Lapsiperheen tehopäivä Syötteellä

Aamupalan jälkeen hurautetaan 2h matka Syötteelle ja suunnataan 6 km koiravaljakkoajelulle. Sieltä rinteiden juureen lounaalle ja iltapäiväksi laskemaan. Ja hyvin ehtii vielä iltapalalle kotiin. ”Täydellistä!” toteaa Syötteen Eräpalveluiden Jonna Määttä.

Miksi 6 km koiravaljakkoajelu on erityisesti lapsiperheiden suosiossa?
• Sen kesto on sopiva ja mukaan pääsevät kaiken ikäiset menijät. Kokonaisuudessaan retki kestää 2h ja aina löytyy uutta ihmeteltävää.

Mitä kaikkea retkellä ehtii kokea?

• Paljonkin! Vanhemmat saavat alkuun ajo-opetuksen, jonka jälkeen lähdemme noin 25 minuutin ajelulle. Lapset pääsevät kyytiin vanhemman ajamaan valjakkoon – se jos mikä on jännittävää. Ajon jälkeen juomme kahvit ja kaakaot kodassa. Lopuksi on vuorossa yksi retken odotetuimmista osuuksista: koirien rapsuttaminen.

Minkä ikäiset lapset voivat osallistua?
• Nuorin mukanaolija on ollut 2 kk ikäinen vauva, joka matkusti äidin sylissä lämpimien vällyjen alla. Alle 2-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi ja 2–12-vuotiaat lasten hinnalla.

Osallistujien tulee pukeutua pakkaskelin vaatimalla tavalla, mutta onko huskyilla pakkasrajaa?
• Siperianhusky vetää mielellään kylmälläkin. On sanottu, että -70 °C on pakkasraja, sillä niissä lukemissa hengitys salpautuu. Suomen talvessa kyse on siis enemmänkin matkustajien pakkaskestävyydestä.

Minkälainen huskyperhe teillä odottaa vierailijoita?

• Tarhalla asuu sellaiset 100 siperianhuskya, joista jokaisella on oma nimi ja tarina. Juuri nyt koirien rapsuttelut ovat erityisen suosittuja, sillä meillä on täällä joulukuussa syntyneitä pentuja. Ovat muuten aikamoisia veijareita 😀

Syötteen koiravaljakkoajelu tarjoaa hetkiä, jotka jäävät elämään. Yhteistä aikaa parhaimmillaan

Helppo perheloma – totta vai tarua?

Täyttä totta, kunhan puitteet ovat oikeat. Oululaiset ovat onnellisessa asemassa, sillä Syötteellä sijaitsee Pikku-Syötteen lomakeskus, jossa niin majoitus, aktiviteetit kuin ruokailutkin löytyvät samasta osoitteesta ja perheiden tarpeisiin mitoitettuna.

Onnistuneen perheloman TOP 5:

1. Sijainti

Pikku-Syötteen lomakeskus sijaitsee täydellisen matkan päässä Oulusta: 2h ajomatka saa aikaan loman tuntua, mutta takapenkkiläistenkin huumori pysyy yllä koko matkan ajan.

2. Majoitus
Hotelli Pikku-Syötteestä löytyy tilavia perhesviittejä sekä isommalle perheelle väliovella yhdistettäviä hotellihuoneita. Osaan huoneista myös lemmikit ovat tervetulleita.

3. Omatoimiset aktiviteetit

Se helppous, kun rinteeseen pääsee suoraan hotellin ovelta! Tarjolla on 9 rinnereittiä ja myös pikkulaskijoille sopivia valintoja. Lisää laskuiloa löytyy rinnekeskuksen pulkkamäestä. Kokeilkaa yhteistä hiihto- tai lumikenkäretkeä rauhoittavassa tykkylumimaisemassa. Lumikenkiä ja lapsenvetoahkioita voi vuokrata vastaanotosta ja reitit alkavat hotellin pihalta. Kun arki on aikatauluja täynnä, lomalla on mahtavaa elää ilman jatkuvaa hoputusta.

4. Ruokailu
Pikku-Syötteen Ravintola Puro palvelee monipuolisesti aina aamiaisesta iltapalaan: maukasta kotiruokaa, A la Cartea, Snack-listan herkkuja sekä kahvilapalveluja.

5. Ilmapiiri
Lapsivieraat on Pikku-Syötteellä otettu huomioon monella eri tavalla. Esimerkkinä ravintolan vierestä löytyvä leikkitila, jossa on mukava piirrellä, pelailla tai innostua vaikka pehmosotaan pehmokuutioilla. Alakerran pelipaikoilta löytyy vanhemmille lapsille pingistä ja biljardia.

Nyt vain perhe kohti täyden talviloman Pikku-Syötettä!

Bussi + Hissi = tunturin laki

Hyvät bussiyhteydet tuovat oululaiset Syötteelle parissa tunnissa. Talven uutuus – Syöte Express – kuljettaa etelänkin laskukaverit suoraan Oulun lentokentältä Syötteelle!

Toimintaohjeet bussikuljetuksiin liittyen mikäli:

Sinulle iskee akuutti rinnekuume à lauantain Skibussi on tässä tapauksessa mainio valinta. Se tuo laskijat aamulla Syötteelle ja palauttaa illalla takaisin Ouluun. Hiihtolomaviikolla 10 Skibussi liikennöi ti, to, la. HUOM! Skibussi liikennöi hiihtolomien jälkeen lauantaisin 27.4. saakka.

Haluat katkaista arjen kiireet viikonloppulomalla à istahda Syöte Expressin kyytiin. Se lähtee Oulusta perjantaina alkuillasta ja paluukyyti ajoittuu sunnuntai-iltapäivään. Tuloksena täydellinen viikonloppuloma!

Sinulla on viikkovapaata ja otat yllätyslähdön Syötteelle à kannattaa tsekata ma-pe liikennöivän Oulu-Pudasjärvi-Syöte-reittivuoron aikataulut.

Etelä-Suomessa asuvat laskukaverisi janoavat päästä mukaan Syötteelle à voit kehottaa heitä varaamaan lennon, joka on Oulun lentoasemalla joko perjantaina tai sunnuntaina sopivasti ennen klo 17:30 Syötteelle lähtevää Syöte Expressiä.

Haluat testata sekä Iso- että Pikku-Syötteen rinteet à hyppää Syötteelle päästyäsi Syötteen aluebussiin, joka ajaa 16.2. saakka ma-la ja 18.2.-10.3. päivittäin. Muista varata käteistä 2 euron lippuun.

Sinulle iski tarve varata matka nyt heti à tarkista aina päivän hinta palveluntarjoajalta, mutta esimerkiksi Skibussilla hinta on 22 €/edestakainen matka. Liput Oulusta Syötteelle saa kätevästi nettikaupasta.

Mitä siis odottamaan – hyppää bussiin ja suuntaa Syötteelle!

Sano KYLLÄ yhteiselle tunturilomalle

Lomalla lunta tai yhteistä aikaa ei ole koskaan liikaa. Hotelli Iso-Syötteen hotellipuoli on joulukuisen tulipalon myötä toistaiseksi pois käytöstä, mutta mökit ja safaritoiminta toteuttavat elämyksiä täydellä teholla.

Mitä Iso-Syötteen laelle kuuluu Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi?

– Täällä ollaan ja vaikka tapahtumia on riittänyt, Syötteen luontoelementit ovat ja pysyvät. Iso-Syötteen huipulla nautitaan edelleen elämyksellisestä talvilomasta.

Minkälaisia mökkikohteita teillä on tarjolla?

– Käytössä on 36 tunnelmallista tunturi- ja kelomökkiä. Kelomokit sopivat hyvin pariskunnille ja pienille perheille, tunturimökeistä löytyy sitten tilaa vaikka 6 makuuhuoneen verran. Huipulla sijaitsevista mökeistä on helppo ampaista ladulle, mäkeen tai pyöräilemään.

Safareiden viikko-ohjelma pyörii takuulähtöisenä läpi talven, mitä se tarkoittaa?

– Sitä, että myös yksittäiset matkailijat voivat ilmoittautua mukaan. Tietty safari järjestetään takuulla aina tiettynä viikonpäivänä ja tiettyyn kellonaikaan. Viikko-ohjelmassa on mm. moottorikelkka-, lumikenkä- ja revontulisafareita sekä fatbikeretkiä.

Millä safarilla kokee Syötteen parhaat puolet juuri nyt?

– Kaikki safarit ovat tietysti omalla tavalla upeita, mutta sanotaan lumikenkäsafari. Tykkyluminen tunturiluonto on todella kaunis tällä hetkellä ja rauhallisella tahdilla etenevällä lumikenkäretkellä siitä saa parhaat palat irti.

Mistä rakentuu aito tunturiloma?

– Hyvästä mökistä, mukavasta ulkoilusta ja yhdessäolosta. Minusta tärkeintä lomassa on yhdessä oleminen ja tekeminen.

Mikä on mökkien varaustilanne – vieläkö ehtii lomalle ex tempore -päätöksellä?

– Mökit ovat olleet hyvässä käytössä, mutta kyllä tuleville viikoille vielä tilaa löytyy. Että ei muuta kuin lomaa varaamaan!

Täyden lumen talviloma Iso-Syötteen huipulla – varaa vaikka heti!

Täydellisen talvipäivän elementit: kaverit, hauskanpito ja hyvät rinteet

Lumilautailun MM-kisoissa Yhdysvalloissa parhaillaan laskeva oululainen Aleksi Nevakivi hyödyntää Iso-Syötteen rinteitä sekä treenimielessä että hauskanpitoon kavereiden kanssa – puitteet ovat täyttä timanttia molempiin.

Mikä tekee Iso-Syötteestä makean laskupaikan?
– Iso-Syötteellä saa pohjoisen rinnekeskuksen fiiliksen poroineen kaikkineen ja ajomatkaa Oulusta on vain alle 2h. Iso-Syötteellä on monipuoliset rinteet ja siellä ei ole turhaa bilehälyä, vaan hauskanpito tapahtuu nimenomaan rinteissä.

Onko Iso-Syötteellä jotain mitä ei muualta löydy?
– Tässä haluan nostaa esille Snowparkin oman sheippaustiimin, jonka olemassaolo on Suomessa ainutlaatuista. He huoltavat parkkia päivittäin ja jopa muokkaavat sitä laskijoiden toiveiden mukaan aina seuraavalle laskupäivälle! Henkilökunta on kuin yhtä perhettä ja täynnä iloisella asenteella asiakkaat kohtaavia persoonia.

Mistä koostuu täydellinen vapaa-ajan laskupäivä?
– Parhaista kavereista ja hauskanpidosta hyvissä rinteissä. Vapaalla voin laskea rennommin tekemällä temppuja, joista tykkään eniten. Silloin ei tarvitse miettiä joka laskua valmiiksi, kuten uusia temppuja harjoitellessa.

Mikä merkitys laskukavereilla on sinulle?
– Kaverit tekevät lajista paljon hauskemman. Rinnepäivä on sosiaalinen tapahtuma: saa viettää aikaa yhdessä ja vaihtaa kuulumisia vaikka isommallakin porukalla.

Älä turhaan odottele talvilomaviikoille – kerää kaverit kasaan ja suunnatkaa Syötteen rinteisiin jo nyt! 

Talviloma alkaa Syötteen keskusvaraamosta

Voiko loma oululaiselle enää helpommaksi muuttua? Matkaa alle 2h ja Syötteen keskusvaraamo hoitaa lomajärjestelyt yhden luukun taktiikalla: majoitus, aktiviteetit, ruokailut ja jopa takkapuut hoituvat numerosta 08 823 400.

Syötteen keskusvaraamon Tiina Saarela, kuinka paljon teillä on kohteita tarjolla?
– Meidän kautta on vuokrattavissa noin 190 mökkiä ja huoneistoa. Valikoimassa on niin kompakteja erämökkejä kuin lähemmäs 20 hengen vuodepaikat sisältäviä tasokkaampia kohteitakin – ja kaikkea siltä väliltä.

Mikä on kysytyin ominaisuus majoitusta valittaessa?
– Sijainti. Toiset haluavat majoituksen ihan rinteiden tai latujen vierestä ja toisille tärkeintä on, että lähellä ei ole yhtään mitään. Ja eihän suomalaiselle voi myydä mökkiä ilman saunaa 😀

Mitä suosittelisit, jos haluaa lomaan hieman luksusta?
– Ulkoporeallas tai -palju on tietysti upea varsinkin näin talviaikaan: ei muuta kuin pipo päähän ja pakkasiltojen revontulia katselemaan. Näitä meiltä löytyy muutamasta kohteesta.

Voiko lemmikin ottaa mukaan lomalle?
– Meillä noin 50 %:iin mökeistä saa tuoda lemmikin. Ja myös suurimmalla osalla Syötteen latuverkostosta koirat voivat olla mukana hiihtolenkillä. Toki koira pitää olla asianmukaisesti kytkettynä.

Mikäli joku pohtii tällä hetkellä lähteäkö Syötteelle nyt vai heti – mitä vastaat?

Tervetuloa! Majoitusta löytyy jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle.

Älä turhaan odottele talvilomaviikoille – ota äkkilähtö tunturilomalle heti!

Keskusvaraamon tarjoukset

Pidennettyyn viikonloppuun to-su tai pe-ma huskytarhavierailu kaupan päälle!

Huskytarhavierailu on ohjelmassa perjantaisin klo 18:00

Tarjous on voimassa majoitusvarauksiin ajalla 1.-17.2. sekä 11.3.-31.3.2019

Koskee uusia, minimissään to-su tai pe-ma majoitusvarauksia

Max. 4 vierailijaa/majoitusvaraus

Tarjouskoodi: HUSKY19

Varaukset suoraan Online tai myyntipalvelustamme p. 08 823 400 tai keskusvaraamo@syote.fi

Netin kautta varatessa laita varaukseen koodi HUSKY19 ja henkilömäärä (aik/lapsia 2-12v) henkilötietojesi alle!