Syötteen alue

Syötteellä on tilaa temmeltää ja nauttia vauhdin hurmasta lumisissa maisemissa. Pudasjärvi on yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen. Seikkailijat löytävät takuuvarmasti onnensa kumpuilevasta maastosta, tykkylumipuiden siimeksestä.

Koiravaljakkoajelua, moottorikelkkailua, 120 km hoidettuja latuja ja vaellusreittejä, kymmeniä rinteitä ja runsaasti hissejä tarjoavat kaikentasoisille laskettelijoille hienoja rinne-elämyksiä.

Syötteen tunturialueen vaarametsät kutsuvat liikkumaan luonnonrauhaan kaikkina vuodenaikoina. Lihakset saavat kyytiä hiihtoretkellä tykkykuusien lomassa tai vaarojen ja laaksojen läpi kulkevilla maastopyöräreiteillä. Ahmatuvan sauna Syötteen kansallispuiston ytimessä pehmittää kehon ja rentouttaa mielen.

Syötteellä on erittäin hyvät mahdollisuudet harrastaa pyöräilyä ympärivuoden. Fatbike-maastopyörillä voi ajaa lumisilla teillä ja maastossa sekä kesäsin upeat maaastoreitit ja polut tarjoavat unohtumattomia pyöräilyelämyksiä.

Sisäaktiviteetteja ulkoliikunnan lomaan!

Syötteeltä löytyy paljon kivaa uutta tekemistä myös sisätiloissa. Pikku-Syötteellä voi harrastaa kiipeilyä, pelailua, tähtien katselua ja vaikkapa kangaspuilla kudontaa, kun varaa hotellin vastaanotosta vuoron ja mahdollisen ohjaajan.

Pikku-Syötteellä näkyy tähtiä

Pikku-Syötteen kiipeilyseinä on uusittu: neljä eritasoista reittiä ja boulderointiluola ovat etukäteen varattuina käytössä ohjaajan kanssa. Niin ikään Syöte-sali on uusittu. Hiihtolomaviikoilla salissa näytetään elokuvia. Salia voi myös vuokrata myyntipalvelun kautta lento- tai sulkapalloon, sählyyn tai yhden korin koripalloon.

Tähtitornissa on upouusi kaukoputki. Minimissään kaksi henkilöä voi varata tähtioppaan, joka johdattaa taivaanilmiöiden havainnointiin.  Tähtien tarkkailuun tarvitaan selkeä sää.

Kuntosali on hotellin aukioloaikoina myös ulkopuolisten käytössä. Käsitöistä kiinnostunut lomalainen voi ostaa loimen ja kuteet kangaspuihin, joilla syntyy nättiä poppanaa tai pidemmällä lomalla kokonainen matto.

Puikkarissa uidaan

Pienen ajomatkan päässä, Pudasjärven keskustassa, on virkistysuimala Puikkari. Allasvalikoimasta löytyy poreallasta, kylmäallasta, opetusallasta ja tietysti liukumäkiallas. Puikkarissa on myös kuntosali.