Syötteen alue

Syötteellä on tilaa temmeltää ja nauttia vauhdin hurmasta lumisissa maisemissa. Pudasjärvi on yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen. Seikkailijat löytävät takuuvarmasti onnensa kumpuilevasta maastosta, tykkylumipuiden siimeksestä.

Koiravaljakkoajelua, moottorikelkkailua, 120 km hoidettuja latuja ja vaellusreittejä, kymmeniä rinteitä ja runsaasti hissejä tarjoavat kaikentasoisille laskettelijoille hienoja rinne-elämyksiä.

Syötteen tuntrialueen vaarametsät kutsuvat liikkumaan luonnonrauhaan kaikkina vuodenaikoina. Lihakset saavat kyytiä hiihtoretkellä tykkykuusien lomassa tai vaarojen ja laaksojen läpi kulkevilla maastopyöräreiteillä. Ahmatuvan sauna kansallispuiston ytimessä pehmittää kehon ja rentouttaa mielen. >>syötteen kansallispuisto

Syötteellä on erittäin hyvät mahdollisuudet harrastaa pyöräilyä ympärivuoden. Fatbike-maastopyörillä voi ajaa lumisilla teillä ja maastossa sekä kesäsin upeat maaastoreitit ja polut tarjoavat unohtumattomia pyöräily elämyksiä.

Sisäaktiviteetteja ulkoliikunnan lomaan!

Syötteeltä löytyy paljon kivaa uutta tekemistä myös sisätiloissa. Pikku-Syötteellä voi harrastaakiipeilyä, pelailua, tähtien katselua ja vaikkapa kangaspuilla kudontaa, kun varaa hotellin vastaanotosta vuoron ja mahdollisen ohjaajan.

Pikku-Syötteellä näkyy tähtiä

Pikku-Syötteen kiipeilyseinä on uusittu: neljä eritasoista reittiä ja boulderointiluola ovat etukäteen varattuina käytössä ohjaajan kanssa. Niin ikään Syöte-sali on uusittu. Hiihtolomaviikoilla salissa näytetään elokuvia. Salia voi myös vuokrata myyntipalvelun kautta lento- tai sulkapalloon, sählyyn tai yhden korin koripalloon.

Tähtitornissa on upouusi kaukoputki. Minimissään kaksi henkilöä voi varata tähtioppaan, joka johdattaa taivaanilmiöiden havainnointiin.  Tähtien tarkkailuun tarvitaan selkeä sää.

Kuntosali on hotellin aukioloaikoina myös ulkopuolisten käytössä. Käsitöistä kiinnostunut lomalainen voi ostaa loimen ja kuteet kangaspuihin, joilla syntyy nättiä poppanaa tai pidemmällä lomalla kokonainen matto.

Arctic Spassa hemmotellaan

Hotelli Iso-Syötteen kylpyläosastoa on uusittu: uima-altaan ja saunojen lisäksi tarjolla on arktisia elämyksiä ulkoaltaissa sekä hoito-osasto spa- ja kauneudenhoitoineen. Arctic Spa on tunturitunnelmaan sopiva kokonaisuus Hotelli Iso-Syötteellä. Hotellin uima-altaaseen on rakennettu vesihierontapisteitä. Tilasta vie ovi ja lämmitetyt kulkutiet ulkoterassille, jossa on kaksi poreallasta. Terassin seinät rakentuvat jäästä ja tilaa koristavat jääveistokset.

Tunnelmallinen valaistus kehystää näköalaa, joka yltää tunturin tykkylumimaisemiin, revontuliin ja tähtitaivaalle. Arctic Span viehätys syntyy luontoyhteydestä – talven ja tunturin tuomisesta rentoon kylpyhetkeen. Kylpyläkokonaisuuden täydentää uusi hoito-osasto, jossa tarjotaan erilaisia hyvinvointi- ja hemmottelupalveluita.

Puikkarissa uidaan

Pienen ajomatkan päässä, Pudasjärven keskustassa, on virkistysuimala Puikkari. Allasvalikoimasta löytyy poreallasta, kylmäallasta, opetusallasta ja tietysti liukumäkiallas. Puikkarissa on myös kuntosali.