Usein kysytyt kysymykset

Olemme listanneet alle muutamia useimmiten kysyttyjä kysymyksiä. Olemme jaotelleet kysymykset aihealueittain, jotta sinun olisi helpompi löytää tarvitsemasi tieto. Toivottavasti näistä löytyy vastaus myös sinun mieltä askarruttavaan asiaan, mutta jos ratkaisua ei löydy, ota yhteyttä palvelun tarjoajaan. Katso yhteystiedot täältä.

Majoitus

Kuinka helpoimmin varaan lomamökin?

Varauksen voi tehdä kätevästi etusivun kalenterista. Jos haluat henkilökohtaista palvelua, voit soittaa Syötteen keskusvaraamoon p. 08 823 400 tai laittaa sähköpostia keskusvaraamo@syote.fi

Mitä tapahtuu kun olen varannut mökin?

Netin kautta tehdyistä varauksista lähetetään automaattisesti ilmoittamaasi sähköpostiin varausvahvistus, jossa on tarvittaessa loppulasku ja ohjeet. Jos varaat majoituksen puhelimitse tai sähköpostitse, laitamme sinulle laskut ja ohjeet joko sähköpostilla tai kirjeellä.

Miten maksan majoitusvaraukseni?

Syötteen keskusvaraamon online-palvelun kautta varauksen voi maksaa jo varausta tehdessä verkkopankin kautta tai luottokortilla (Visa, MasterCard). Jos varaus on tehty toimistomme kautta puhelimitse tai sähköpostitse, lähetämme varauksesta laskun sähköpostilla tai perinteisellä kirjeellä.

Mistä saan mökin avaimet?

Varauksen yhteydessä sinulle on toimitettu joko sähköpostilla tai postitse varausvahvistus ja ohjeet, joissa mainitaan avaimen noutopaikka.

Mihin aikaan voin mennä mökille?

Majoituskohde on käytettävissä tulopäivänä klo 16 alkaen. Sunnuntaisin majoitusvuorokausi alkaa klo 18 muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tarkistakaa varausvahvistuksesta varaamanne kohteen saapumisaika ja avaimen noutopaikan ohjeet myöhäistä saapumista varten.

Voinko pitää mökkiä pidempään kuin klo 12 lähtöpäivänä?

Sunnuntaisin useimpien majoituskohteen luovutusaika on klo 15, muina päivinä luovutus on klo 12. Hiljaisempana aikana, jolloin majoituskohteeseen ei ole heti seuraavaa asiakasta tulossa, voi pyytää myöhäisempää luovutusta. Tarkista varaustilanne toimistostamme.

Pitääkö minun siivota lomani jälkeen itse?

Osassa kohteista loppusiivous sisältyy aina hintaan, osassa vain talvikaudella. Tarkistakaa varausvahvistuksesta sisältyykö loppusiivous varaamanne kohteen hintaan. Mikäli loppusiivous ei sisälly hintaan, voit huolehtia itse majoituskohteen loppusiivouksesta tai voit tilata etukäteen Syötteen keskusvaraamosta lisämaksullisen loppusiivouksen. Vaikka loppusiivous sisältyisi majoituskohteen hintaan, astiat tulee tiskata ja roskat viedä ulkoroskikseen.

Voiko mökille mennä asuntoauton tai -vaunun kanssa? Saako pystyttää teltan?

Teltan, asuntoauton ja -vaunun käyttö majoitustarkoitukseen majoituskohteen tontilla on kielletty.
Syötteen alueella on kaksi caravan aluetta, joissa voi majoittua asuntoautossa tai -vaunussa.

Onko mökillä grilliä?

Majoituskohteen esittelytekstissä on mainittu, mikäli grilli kuuluu kohteen varustukseen.

Onko mökillä internet-yhteyttä?

Majoituskohteen varustesymboleissa on mainittu, mikäli internet-yhteys kuuluu kohteen varustukseen.

Jos en pääsekään tulemaan ja joudun perumaan varauksen?

Sovellamme peruutuksiin peruutusehtojamme, jotka löytyvät varausehdoistamme.

Mitä jos joudun keskeyttämään loman? Hyvitetäänkö käyttämättömät vuorokaudet?

Mikäli loma keskeytyy, maksettua maksua ei hyvitetä.

Jos minä tai joku läheisistäni sairastuu ja joudun sen takia perumaan varaukseni, hyvitetäänkö minulle maksamani summa?

Sairastapauksissa maksettu summa palautetaan vähennettynä 60 € toimistokuluilla sekä 14 € toimitusmaksulla. Jos olet maksanut varauksen luottokortilla, varauksella olevaa maksutapalisää 5 € ei palauteta. Syötteen keskusvaraamolle tulee toimittaa lääkärintodistus ja tilinumero. Jos sairastuminen tapahtuu kesken loman, käyttämättömiä vuorokausia ei hyvitetä.

Hiihtokeskus Iso-Syöte

Moneenko olette tänään, huomenna tai ensi viikolla auki?

Aukioloaikamme löytyvät www.syote.fi/iso-syote/avoimet-rinteet/

Paljonko liput ja vuokravälineet maksavat?

Lippuhintamme löytyvät www.syote.fi/iso-syote/rinneliput/
Vuokrahintamme löytyvät www.syote.fi/iso-syote/vuokraamo

Tarvitsenko KeyCardia, paljonko se maksaa ja miten se käytännössä toimii?

Kaikkiin lippuihin, joiden kesto on kaksi (2) päivää tai enemmän tarvitsee KeyCardin. Kaikkien keskusten KeyCard-kortit käyvät myös meillä, voit ostaa uuden kortin hintaan 6€. Korttia ei lunasteta takaisin.

Ovatko rinteet hyvässä kunnossa?

Rinteet huolletaan päivittäin koneella, lisäksi SnowParkit huolletaan päivittäin käsin. Rinteet ovat aina parhaassa mahdolllisessa kunnossa!

Paljonko on pakkasta? Millainen sää tällä hetkellä on?

Löydät sään www.syote.fi/syotteella-tapahtuu/info/#saa-syotteella

Voit myös seurata tilannetta livenä webkameroidemme kautta.

Paljonko ryhmäliput maksavat? Miten ne toimivat käytännössä? Mistä ne haetaan?

Ryhmäksi lasketaan 15 henkilöä tai enemmän. Liput on varattava viimeistään vuorokautta ennen saapumista. Liput maksetaan ja lunastetaan aina kerralla Iso-Syötteen rinnetoimistosta. Liikuntasetelit eivät käy ryhmälippujen maksuvälineeksi. Ryhmäliput ovat normaaleja lippuja edullisempia,lisäksi joka 16. lippu veloituksetta. Hinnat löytyvät http://syote.fi/matka-ja-majoitus/ryhmamatkat-iso-syotteelle/

Mitkä ovat koululaishinnat, sekä lippujen että vuokrauksen osalta? Mistä koululaisliput haetaan? Miten ne toimivat käytännössä? Miten liput ja vuokravälineet maksetaan?

Koululaishinnat saa pyytämällä rinnetoimisto@isosyote.com. Varaus tehtävä ennakkoon. Hinnat eivät ole voimassa viikonloppuisin, eivätkö viikoilla 8,9 ja 10. Liput haetaan Iso-Syötteen lipputoimistosta.

Minkälaisia rinteitä Iso-Syötteellä on?

Iso-Syötteellä on yhteensä 17 rinnettä. Kolme aloittelija/ lastenrinnettä Lumimaassa. 3 SnowParkkia, joissa hyppyreitä ja reilejä, lisäksi vapaalaskurinne. Useita sinisiä, punaisia ja mustia rinteitä, joista suurin osa noin kilometrin mittaisia.

Mitkä hissit ovat ilmaisia?

Lumimaassa sijaitsevat naruhissi ja mattohissi. Alle 7v, vanhemman seurassa laskevat kypäräpäiset lapset laskevat koko tunturissa ilmaiseksi.

Minkälaisia hissejä Iso-Syötteellä on ja kuinka monta kappaletta niitä on?

Lumimaasta löytyy naru-, matto- nappi- ja ankkurihissit. Kaikki keskuksen muut hissit ovat ankkureita. Hissejä on yhteensä 8.

Mitä lapsille on tarjolla?

Lumimaasta löytyy paljon tekemistä lapsille. Rinteissä on pujottelurata, MiniStreet sekä Seikkailureitti. Musti ja Lysti järjestävät pujottelu-, rattikelkka- ja liukurikisoja, sekä hauskoja retkiä. Lumimaasta löytyy lastenhoitotalo Hippula jossa lapset viihtyvät ammattitaitoisten hoitajien kanssa. Lumimaasta löytyy myös ihka elävät porot, leikkipaikka ja makkaranpaistopaikat.

Aktiviteetit

Mistä voi vuokrata moottorikelkan

Kelkkavuokraamo on Iso-Syöte -tunturin juurella Safaritalolla

Missä voi varata ohjelmapalveluita

Alueella on useita palveluntarjoajia: Hotelli Iso-Syöte, Syötteen Eräpalvelut, Hotelli Pikkusyöte

Kuinka vanha voi ajaa moottorikelkalla

Maastossa ajaminen edellyttää viidentoista vuoden ikää. Merkityille moottorikelkkareiteille vaaditaan T-luokan ajokortti.

Hotelli Iso-Syöte: ohjatuilla safareilla saa ajaa moottorikelkalla 18 vuotta täyttänyt, ajokortin omistava henkilö. Kelkkasafareille otetaan myös pieniä lapsia, ja noin 5-vuotias voi jo istua kelkan kyydissä yhden vanhemman ajaessa. Pienemmät lapset pääsevät mukaan reen kyydissä. Moottorikelkan kyydissä voi olla korkeintaan kaksi aikuista tai yksi aikuinen ja yksi lapsi.

Millainen vaatetus safarille tarvitaan

Ohjelmapalvelujen tarjoajat antavat safareille tarvittavat ulkovarusteet eli kengät ja villasukat, haalarit, kintaat, myssyt tai kypärät ja kypärälakit. Alle tulee pukea pakkasen mukaan lämpimiä kerroksia, ja kovalla pakkasella alle kannattaa pukea myös esim. villakerrasto tai fleece-/softshell kerrasto.

Missä ja milloin näkee revontulia

Revontulia voi nähdä pimeän aikaan taivaan ollessa täysin tai lähes pilvetön. Mitä vähemmän valoja on ympärillä, sitä paremmin revontulet erottuvat taivaalta. Paras paikka revontulien katseluun on valoton, avara paikka.

Missä on pulkkamäki

Iso-Syötteeltä Lasten lumimaasta löytyy pulkkamäki. Myös tunturin huipulla Hotelli Iso-Syötteen läheisyydessä on pieni pulkkamäki.

Missä voi kävellä lumikengillä

Kansalllispuistosta, Luontokeskuksen pihalta lähtee merkitty lumikenkäreitti talviaikaan.  Lumikengillä voi vaellella metsissä vapaastikin; lumipeite suojaa maastoa kulumiselta. Tunturien ja vaarojen huiput ovat talvella satumaisen kauniita tykkylumipuineen.