Iso-Syöte

Iso-Syöte » Rinteitä auki 0 / 17
Pikku-Syöte » Rinteitä auki 0 / 9
Ladut » Hoidettuja latuja 0 km
Lumitilanne » Luonnonlunta 0 cm
4°C
Tänään
0°C
Tiistai
2°C
Keskiviikko
4°C
Torstai
5°C
Perjantai

Säätiedot yr.no

Suomen eteläisimmän tunturin kevät

Kevät on parasta laskuaikaa!

Hiihtokeskus Iso-Syöte on avoinna huhtikuun 23 päivään asti. Laskettelukelit paranevat kevään myötä ja ulkoilu on ihanaa kun päivä pitenee ja aurinko lämmittää. Hissijonot katoavat kevään edetessä ja rinteillä vallitsee rauha. Viikonloppuisin rinneravintoloiden terasseilla soi musiikki ja aurinkotuolit kaivetaan esiin.

Lapset viihtyvät Lumimaan rinteissä ja Seikkailureitillä. Musti ja Lysti järjestävät hauskoja kilpailuja kauden loppuun saakka. SnowParkissa suksilla ja lumilaudoilla tehdään hienoja temppuja kun aurinko pehmentää hyppyreiden ja reilien alastulot.

Tervetuloa viettämään kanssamme kauden päätöstä lauantaina 23.4. Ohjelmassa lätäkön yli lasku, live-musiikkia, hassuja asuja ja hauskaa afterski-meininkiä. Taitavin lätäkön ylittäjä palkitaan Iso-Syötteen 2016-2017 kausikortilla!

Hiihtokeskus Iso-Syöte

0201 476 471 / rinnetoimisto@isosyote.com

txt & Whatsapp 040 835 88 48

Syötteen keskusvaraamo

08 823 400 / keskusvaraamo@syote.fi

Iso-Syötteen alue

Säästät itsellesi aikaa rentoutumiseen ja hauskanpitoon valitsemalla seuraavaksi lomakohteeksesi Iso-Syötteen. Tunturialue sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta koilliseen,  Helsingistäkin matkaa kertyy ainoastaan 750 km. Meillä rinteisiin ja aktiviteettien pariin pääset suoraan majoituspaikkasi ovelta, asuitpa hotellissa tai mökissä.

Iso-Syötteen 17 rinnettä ja 8 hissiä tarjoavat todellisen talviparatiisin laskettelijoille ja lumilautailijoille.  Jos välineesi tai taitosi ovat päässeet ruostumaan, niin ei hätää. Nykyaikaisesta vuokraamosta löytyvät aina ajankohtaiset välineuutuudet ja ammattitaitoinen välinehuolto. Iso-Syötteen mainio hiihtokoulu tarjoaa viimeisimmät vinkit ja opit laskettelun saloihin.

Upeasta tunturiluonnosta pääsee nauttimaan myös muiden aktiviteettien parissa. 120 kilometrin latuverkosto kiertelee upean kauniissa Syötteen kansallispuistossa. Oiva tapa tutustua alueeseen on myös ottaa alleen lumikengät tai talvipolkupyörä, fatbike.  Lomalla voit tutustua myös Syötteen luontokeskukseen, käydä poro- tai huskysafarilla, ratsastamassa ajamassa moottorikelkalla tai jääkarting-radalla. Iso-Syötteen ravintoloista löydät valikoimaa pitsoista ja hampurilaisista ala carte herkkuihin.

Syötteen keskusvaraamo

Syötteen keskusvaraamo tarjoaa majoittujille alueen laajimman valikoiman mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Tarjoamme lomasi iloksi aktiviteetteja sekä lomakokemuksen huippuhetkiä, mm. ruokailut mökkiin tai vaikkapa savusaunaretken. Jos lemmikkisi haluaa lomalle mukaan, varaa lemmikkimökki. Meiltä löytyy myös hieman luksusta – porealtaalliset huoneet ja mökit.

Hotelli Iso-Syöte Safaris ja Kotkanpesä-sviitti

Hotelli Iso-Syöte tarjoaa majoitusta jokaiseen makuun ja tarpeeseen: hotellihuoneita, mökkejä ja tunturimajoja. Hotelli Iso-Syöte ei ole vain hotelli, vaan myös safarihotelli, ainutlaatuinen kohde Lapin etelärajoilla. Huipulta näkee kauas ja ravintola Panoramassa henkeä salpaavien maisemien äärellä paikalliset à la carte herkut maistuvat entistä maukkaammilta.

Maailmalla tunnetuksi tullut luksussviitti Kotkanpesä löytyy hotellin yhteydestä.

Arctic Spa -osastolla voi saunoa ja pulahtaa uima-altaaseen tai ulkoporeammesiin. Tarjonnasta löytyy myös monenlaisia hoitoja ja hierontoja.

Hotelli Iso-Syöte on saanut World Ski Awardseissa hiihtomatkailun ”oscarpalkinnon” omassa sarjassaan voittamalla kolmena vuonna peräkkäin Finland’s Best Ski Boutique Hotel -palkinnon – eli Suomen paras pieni hiihtohotelli 2013, 2014 ja 2015.

Ladut ja hiihto

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Ladut lähtevät suoraan Iso-Syötteen pysäköintialueelta.

Iso-Syötteen vuokraamosta saat allesi uudenkarheat varusteet! Voit myös tuoda omat suksesi ammattilaisten huollettavaksi.

Sähköiset latukartat on sijoitettu latujen varsille sekä Iso-Syötteen vuokraamorakennukseen, Tunturi Markettiin ja Hotelli Iso-Syötteelle. Tunturimarketista voit ostaa myös paperisen latukartan.

Muut aktiviteetit

Iso-Syötteeltä löytyy paljon tekemistä myös laskettelun ulkopuolella. Tarjolla on erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, kuten huskysafareita, porotilavierailuja, lumikenkäretkiä, moottorikelkkasafareita ja onpa ohjelmassa päiväretki Ranuan eläinpuistoon & Rovaniemen Napapiirillekin.

Lisäksi Luontokeskus palvelee asiakkaita. Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja Syötteen kansallispuisto houkuttelevat tutustumaan.

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat palvelevat niin lounaalla kuin illallisellakin.

Rinneravintola Romekievari eturinteillä valmistaa herkullista ruokaa aidoista raaka-aineista. Listalla on erilaisia burgereita, leipiä, pihviä ja lounaskeitto. Tunnelmallinen kelohonkarakennus ja hauskasti saunateemalla sisustettu baari luovat persoonallista tunnelmaa.

Tammikuussa 2016 auennut Tunturi Pub sijaitsee Tunturimarketin kyljessä. Ruokalistalta löytyy Oululaisen tv-kokki Janne Pekkalan luomuksia, täytetystä leivästä karjalanpaistiin. Viihtyisä ravintola keskeisellä paikalla.

Tunturin takarinteillä sijaitsevalta Pärjän Kievarilta saa Iso-Syötteen parhaat pizzat! Listalla myös hampurilaisia ja salaatteja. Karaokeravintola avoinna iltaisin.

Hotelli Iso-Syöte tarjoilee ala carte ruokaa lappalaisessa hengessä. Upeat näköalat tunturin huipulta saavat herkullisen ruuan maistumaan vielä paremmalta.

Tapahtumat

Iso-Syötteen rinteillä on kauden aikana yli 70 tapahtumaa. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät ohjelmaa perheen pienimmille, mukana pujottelukilpailuita, rattikelkkailua, retkiä ja aarteenetsintää. Aikuisille on tapahtumia, kilpailuita ja testipäiviä. Nuorison tapahtumat painottuvat SnowParkkien kisoihin ja sessareihin.

Alueen ravintoloissa kuullaan livemusiikkia, lauletaan karaokea ja pelataan bingoa.

Luontokeskus järjestää tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.