Freeride

Iso-Syöte on ollut aina vapaalaskijoiden suosiossa, sillä uutta lunta sataa reippaasti pitkin laskukautta. Suomen eteläisimmän tunturin tykkylumiset puut ja niiden suojaamat reitit ovat takamaaston off-piste -laskijoiden sielunmaisemaa.

Suksi, lauta & telemark

Hiihtokoulumme opettajista löytyy taitavia ja kokeneita vapaalaskuopettajia! Jos mielesi halajaa metsään tai toivot siellä lisää haastetta, tule juttusille.

Vuokraamosta löydät vapaalaskuvälineet alle!

Tuomas ImmonenIso-Syöte Freeride Openin järjestäjä ja kouluttaja

Kuka olet?

Olen Tuomas Immonen, lumilautailija, liikunnanopettaja, väitöstutkija ja yleisliikkujaniilo.

Kertoisitko vähän laskutaustastasi?

Vuosia laudan päällä taitaa olla kohta 25. Nuorempana tuli laskettua omaksi iloksi paljon paippia ja testattua kisailua krossissa, viime vuosiin asti tuli kisailtua myös ympäri Eurooppaa vapaalaskussa. Suurin mielenkiinto on pienestä asti jostain syystä ollut isommilla vuorilla ja tulevaisuuden haaveet ja tavoitteet laskemisen suhteen liittyvätkin enemmän isoille vuorille ja kaukomaille. Olen opettanut lumilautailua vuodesta 1999 ja kouluttanut lumilautailun opettajia vuodesta 2007.

Mikä on lajissa parasta?

Ihmiset, joihin sen kautta on tutustunut. Monipuolisuus ja loputon kehittymisen mahdollisuus. Itsensä ylittäminen. Vuoret, uudet paikat ja maisemat.

Mitä on suunnitelmissa tulevalle kaudelle?

Tulevalla kaudelle suunnitelmissa on laskua ja splittailua Norjassa ja Ruotsissa ja lisää omaa kouluttautumista lumiturvallisuuteen liittyen. Pakolliset takajykät ja monta metukkaa. Opettamista ja valmentamista jonkin verran. Opettajien koulutusta. Ja tietty Freeride Open nyt jo kolmatta kertaa, toivottavasti saadaan paljon porukkaa mukaan!

Ajatus jaettavaksi?

”If you need powder to have fun on the mountain, you’re in the wrong sport” -Jeremy Jones

@tujuimmo

Jussi HynninenIso-Syöte Freeride Openin järjestäjä ja kouluttaja

Kuka olet?

Olen Jussi Hynninen, vapaalaskija, liikunnanopettaja. Lasken suksilla kaikkea mahdollista, mutta yleensä rinteiden ulkopuolella. Syntynyt olen Imatralla, jossa vietin nuoruuteni. Nykyään suuri osa vuodesta kuluu vuorilla Norjassa, Ruotsissa sekä Sveitsissä.

Kertoisitko laskutaustastasi?

Sukset olen isäni kertomuksen mukaan laittanut ensimmäisen kerran jalkaan noin 4 -vuotiaana, joten laskutalvia on takana kolmisenkymmentä. Matkan varrelle mahtuu ratalaskua juniorina, lumilautailua, telemarkkia sekä viimeiset kymmenen vuotta vapaalaskua vuorilla. Nykyään kilpailen myös vapaalaskussa Freeride World Qualifier -kiertueella. Hiihdonopetusta olen tehnyt vuodesta 1999 ja olen myös toiminut hiihdonopettajien kouluttajana vuodesta 2004.

Mikä on lajissa parasta?

Lajissa parasta ovat haasteet, koska ne eivät lopu koskaan. Jokainen päivä suksilla on erilainen, etenkin rinteiden ulkopuolella, jossa olosuhteet vaihtelevat paljon. Jokainen päivä voi oppia myös jotain uutta, jos on valmis haastamaan itseään. Kannattaakin pitää mieli avoinna kaikelle uudelle, mitä laskeminen voi tarjota.

Tulevan kauden suunnitelmat?

Alkutalvi menee kotisuomen rinteissä tuntumaa hakien sekä töiden merkeissä uusia hiihdonopettajia kouluttaen. Joulu-maaliskuun pidän tukikohtaa Sveitsin Engelbergissä, josta kierrän laskemassa kisoja ja vapaata ympäri Eurooppaa. Loppukevään suunnitelmissa on laskea Ruotsin sekä Norjan vuorilla.

Loppusanat!

Lähtekää aamulla mäkeen ja nauttikaa laskemisesta. Laskeminen on vaan niin siistiä! Isot kiitokset tukijoille, Helly Hansen, Elan, Bolle sekä tietysti Iso-Syöte.

@jupehynn

Tommi VirtanenIso-Syöte Freeride Openin järjestäjä ja kouluttaja

Kuka olet?

Olen Tommi Virtanen, innostunut mutkailija sekä liikuntatieteilijä.

Kertoisitko vähän laskutaustastasi?

Koko ikäni olen viettänyt alamäessä ja loppua ei ole näkyvissä. Alkuaikoina laskin rataa sekä skicrossia. Vapaalasku on lisääntynyt vuosien varrella ja muutama kisakin on tullut testattua Freeride World Qualifier-kiertueella. Juuri tällä hetkellä vuorilla liikkuminen omin avuin on kaikista kiehtovinta. Olen ollut hiihdonopettajana vuodesta 2010 ja hiihdonopettajien kouluttajana vuodesta 2012.

Mikä on lajissa parasta?

Ehdottomasti elämykset, jotka laskeminen on tuonut mukanaan. Laskemisen kautta löytyneet ystävät. Vuorien pelkistetty kauneus.

Mitä on suunnitelmissa tulevalle kaudelle?

Toivottavasti monipuolista kurvailua kauniiden maisemien äärellä. Auton keula tulee näyttämään ainakin Suomen, Ruotsin ja Norjan tuntureille.

Ajatus jaettavaksi?

”tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.” -Hellaakoski