Ruska löytyy Syötteeltä

Keltaisen ja punaisen väreissä hehkuvan Syötteen syysruskan kauneutta voi ihastella monella tapaa: pyörän selästä, retkinuotiolla tai vaikka kameran linssin takaa.

Kruisaile fillarilla kenties Suomen parhaissa maastoissa – tyyli on vapaa! Syötteellä pyörällä pääsee niin maastoon, maanteille kuin retkipyöräilyreiteille. Oma jännityksensä on rullata pyörän kera alas Iso-Syötteen rinteitä Bike Park -hissipyöräilyradalla.

Matkaan voi lähteä myös jalan. Astu Syötteen kansallispuiston siimekseen ja ihaile silmänkantamattomiin jatkuvaa ruskamaisemaa vaaran huipulta. Patikointireitit (yli 100 km) ovat hyvin merkittyjä, joten matkanteko on mukavaa ja turvallista. Myös perheen pienimmät ja liikuntaesteiset on otettu huomioon: osalla reiteistä voi liikkua lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Reittien varrella on taukopaikkoja tulisteluun ja yöpymiseen laavujen ja taukopaikkojen muodossa. Parhaat patikointi- ja pyöräilyvinkit saat Syötteen luontokeskuksesta, jonka alueelta valtaosa reiteistä lähtee.

Reittivinkit Syötteen ruskaretkille:

Syötteen kierros 19 km

Rengasreittinä kuljettavalle Syötteen kierrokselle voi lähteä joko pyörän selässä tai jalan. Matkalla saa kokea paljon: metsäpolkuja, avarien soiden yli kuljettavia pitkospuita, harjuja ja joen vartta seurailevia sorapolkuja. Syötteen kierroksen varrelle asettuvat Kellarilammen laavu ja Annintupa tarjoavat mukavat pysähdyspaikat.

Teerivaaran kierros 4,5 km

Rengasreitillä kuljetaan pitkospuita suon yli ja kiivetään välillä korkeuksiin ihailemaan ruskan värittämää metsämaisemaa. Teerivaaran pienemmällä laella sijaitseva uusi taukotupa on mukava pysähdyspaikka retkieväiden syöntiin. Reitin parasta antia lienee täydellinen luonnonrauha erämaakuusikoiden keskellä.

Varaa syksyn upein majoitus

Tulipalon jälkeen uudelleen rakennettu Tunturihotelli Iso-Syöte avaa ovensa syyskaudella. Boutique-hotellin huoneet ja sviitit tarjoavat tyyliä sekä hulppeita tunturimaisemia. Hotellin korkeatasoiset elämyssviitit ovat niittäneet myös kansainvälistä mainetta: Kotkanpesä-sviitti on valittu useana vuotena maailman romanttisimmaksi huoneeksi.

Pikku-Syötteen huipulla viihtyy koko perhe! Hotelli Pikku-Syötteellä on tilavia hotellihuoneita, joissa majoittuu vaikka koko perheen voimin. Superior-huoneissa lomamukavuutta tuomassa on oma sauna tai poreamme.

Syötteen keskusvaraamo tarjoaa alueen laajimman valikoiman mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Samasta osoitteesta löytyy myös kattava lajitelma loman huippuhetkiä aktiviteettien ja vinkkien muodossa.

Ajankohtaiset tarjoukset

Uusi Tunturihotelli Iso-Syöte avautuu 1.9.

Avajaistarjouksena kahden hengen Poro Standard -huone alkaen 95 €/vrk. Hintaan sisältyy majoitus, Ravintola Hilltopin aamiainen sekä sisäänpääsy Arctic Spa -kylpylään.

Hotelli Pikku-Syötteen syystarjous

Nauti tunturialueen ruska-ajasta, happirikkaasta ilmasta ja ruuhkattomasta tienoosta 156 €/2vrk/2hlöä.

Koko perheen syysloma Pikku-Syötteellä

Vietä huoleton miniloma tasokkaassa hotellimajoituksessa täysihoidolla: 219 €/2vrk/perhe 4hlöä.

Aurinkorinne 2: Viivy vähän pidempään samalla hinnalla!

Kaikkiin Aurinkorinne 2:n syksyn varauksiin 1 lisävrk veloituksetta! Esim. pidennetty viikonloppu to-su tai pe-ma 289 € (norm. 385 €).

Tule syyslomalle Kaarnikka-mökille Iso-Syötteen tunturin juurelle!

Varaa syyslomalle tilava ja tasokas Kaarnikka-mökki tarjoushinnalla, hinta alk. 409 €/2 arkivuorokautta.

Syötteen keskusvaraamo - online-booking 24/7

Syötteen keskusvaraamo tarjoaa majoittujille alueen laajimman valikoiman mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Kerro mitä etsit, ehdotamme sopivaa majoitusta syyslomallesi.

Tunturissa tapahtuu syksylläkin

Tästä löydät tunturin tapahtumatärpit syyskaudelle. Lisää mukavaa tekemistä ja näkemistä on koottu Syötteen alueen tapahtumakalenteriin.

  • 21.-23.8. SM Tempo ja Maantie 
    Tiukkaa taistelua ja maantiepyöräilyn hurmaa läpi viikonlopun.
  • 5.9. Luppovesi palaa 
    Koko perheen tapahtuma laajenee tänä vuonna koko päivän mittaiseksi syystapahtumaksi. Päivän aikana pääsee tutustumaan Syötteen aktiviteetteihin ja viihtymään mukavan ohjelman parissa.
  • 10.-13.9. Iso-Syöte Truck Weekend
    Kaiken ikäisten ja kuntoisten rekka-autojen sekä henkilöiden kokoontuminen.