Syöte kutsuu ruskaretkille

Parasta Syötteen syksyssä on rauha. Ja ne värit! Suomen eteläisin tunturialue hehkuu tällä hetkellä keltaisen ja punaisen eri sävyissä. Sitähän sopii ihailla Syötteen lukuisilla retkeilyreiteillä ja näköalapaikoilla.

Luontoretkeilyn huippupaikaksi tituleeratun Syötteen ruskasta voi nauttia monella tapaa: vaeltaen, maastopyöräillen, meloen tai ihan vain nuotiopaikalla istuskellen. Oma jännityksensä on rullata pyörän kera alas Iso-Syötteen rinteitä Bike Park -hissipyöräilyradalla.

Valtaosa Syötteen kansallispuiston vaellus- ja maastopyöräreiteistä  lähtee Syötteen luontokeskukselta, aivan matkailukeskuksen vierestä. Reitit (yli 120 km) ovat hyvin merkittyjä, joten matkanteko on mukavaa ja turvallista. Osa vaellusreiteistä sopii lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa kuljettavaksi. Valikoimassa on myös kivoja luontopolkuja pieniin pyrähdyksiin.

Reittivinkit Syötteen ruskaretkille

 Klassikko: Syötteen kierros (19 km) sopii sekä maastopyörän selässä että jalkapatikalla kuljettavaksi. Reittiä on kunnostettu tänä kesänä, esimerkiksi kaikki pitkospuut on levennetty kolmilankkuisiksi.

UUTTA! Ketun kevennys -maastopyöräreitti (5,1 km) tarjoilee leveää baanaa ja helpohkoa maastoa. Täysin sorastettu reitti sopii erityisesti aloittelevalle maastopyöräilijälle.

Päivävaellus: Ahmankierros (17 km) on ketterä päiväretkikohde, jonka varrella on myös oivia yöpymispaikkoja, esimerkiksi Ahmatupa. Rauhallisella reitillä saa nauttia aapasoista, kuusimetsistä ja rinnesoiden ruskaan värittyneistä reunustoista.

Tunnin pyrähdys: Pikku-Syötteen luontopolku (1,8 km) alkaa Pikku-Syötteen huipulta leikkikentän takaa. Keskivaativalta reitiltä löytyy upeita näköalapaikkoja ruskan ihailuun.

Tärkeä osa ruskaretkeä on tietysti majoituksen valinta. Syötteellä yöpaikakseen voi valita hulppean elämyssviitin, tasokkaan huoneistohotellin, täysin varustellun mökin kuin erämaan pelkistetyn tuvan.

Syötteen ruska hurmaa lomalaisia 140 kilometrin päässä Oulusta. Helsingistä katsottuna etäisyys tunturielämyksiin on noin 750 kilometriä.

Tervetuloa nauttimaan Syötteen värikkäästä syksystä!

Mitä hauskaa tänään tehtäisiin?

Syötteen ruskatarjoukset

Senioreitten syysretki alk. 245 € / 3 vrk

Sis. kuljetuksen Oulusta, majoituksen, ruokailut ja aktiviteetit

Keskusvaraamon syysloma tarjoukset

Tule syyslomalle lokakuussa tarjoushinnoin! 10% alennus kaikista lokakuun majoitusvarauksista!

Porohuone 2 vrk alk. 240 € / 2 hlöä

Tutustu uuteen ja uljaaseen Tunturihotelli Iso-Syötteeseen

Kelomökki alk. 230 €/ 2 vrk / mökki

Sisältää majoituksen neljälle sekä sisäänpääsyn Tunturihotelli Iso-Syötteen Arctic Spa -kylpylään

ruskayöt tunturissa alk. 89 €

Tutustu Kide-hotellin kesätarjouksiin

Romanttinen tunturipaketti 140 € / 2 hlöä

Sis. tervetulojuoman, 3-ruokalajin yllätysmenun ravintola Tovagliassa, yön KIDE huoneessa ja aamiaisen

Sisäpiirin vinkit