Vaellus väreissä -Harri Ahosen valokuvia Syötteen luontokeskuksella

Harri Ahosen Vaellus väreissä -Näyttely käsittelee Pohjois-Skandinavian luonnon väriskaalaa ja tuo esiin alueen luonnon monimuotoisuuden ja ainutlaatuisuuden. Upeat valokuvat välittävät Pohjois-Skandinavian luonnon herkkyyttä katsojille sekä innostavat ihmisiä liikkumaan luonnossa ja nauttimaan sen kauneudesta.

Ahosen tie vaelluskirjailijaksi ja valokuvaajaksi sai alkunsa Tromssasta hänen ollessaan vaihto-oppilaana. Tromssassa Ahonen päätyi työkaverinsa mukana syyskuiselle riekonpyyntiretkelle tunturiylängölle, aseen sijasta kamera mukanaan. Sateinen reissu eksymisineen oli vaelluksena fiasko, mutta maisemien kauneus sytytti kipinän. Ensimmäisen vaelluksensa jälkeen Ahoselle on kertynyt tuhansia vaelluskilometrejä.

Harri Ahonen (s. 1976) on retkeillyt viitisentoista vuotta Pohjois-Skandinaviassa ja julkaissut vaelluksistaan kaksi kirjaa. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ilmestyi 2014 ja hänen uusimpansa, Keski-Skandinavian vaellusreitit vuonna 2015. Ahonen asuu nykyään paluumuuttajana Tampereella. Hän on myös asunut ja työskennellyt monta vuotta Norjassa eri kaupungeissa. Kirjailijantyönsä ohella Ahonen työskentelee ajoittain röntgenhoitajana ja opiskelee historiaa yliopistossa.

Vaellus väreissä-näyttelyyn voi tutustua Syötteen luontokeskuksella kesäkuun alkupäiviin saakka. Luontokeskus on avoinna 17.4. saakka joka päivä klo 10-16, 18.4.-30.4 tiistaista lauantaihin klo 10-16, 1.5.-31.5. keskiviikosta lauantaihin klo 10-16, 1.6. alkaen tiistaista lauantaihin klo 10-16.

Tervetuloa ihastelemaan upeita valokuvia!