”Pöllöjä ja poroja” Katariina Kuukasjärven taidenäyttely Syötteen luontokeskuksella

Katariina Kuukasjärven ihastuttava taidenäyttely ”Pöllöjä ja poroja” saapuu kesän ajaksi Syötteen luontokeskukselle. Näyttely koostuu nimensä mukaisesti pöllö- ja poroaiheisista akvarelli- ja öljymaalauksista.

Taivalkoskelainen Katariina Kuukasjärvi on aloittanut maalaamisen jo teini-iässä. Ensimmäiset maalaustyöt hän teki akryyliväreillä, ja monen vuoden vesiväri- eli akvarellimaalauksen jälkeen hän on viime vuosina maalannut enemmän taas akryyliväreilläkin ja opetellut myös öljyväritekniikkaa. Oppia taiteilija on saanut koulun kuvaamataidon tuntien jälkeen taideleireillä, kansalaisopistossa ja varsinkin taiteilevilta lähisukulaisilta kuten äidiltäni ja tädeiltäni, ja itse kirjoista ja netistä opiskellen. Taiteilija ei ole kuitenkaan koskaan valmis. Katariina kertoo: ”Haen töihini mielelläni eloa ja liikettä. Aihepiirini pyörii pääsääntöisesti minulle läheisen pohjoisen luonnon ympärillä. Lisäksi maalaan kukka-aiheita ja jonkin verran mielikuvituksen tuotettakin.” Tätä näyttelyä varten hän maalasi liudan mielikuvituksellisia pöllöjä, joiden tekeminen oli kivaa.

Katariina Kuukasjärvi ihailee suuresti mm. venäläistaiteilijoita Ilya Repiniä ja Ivan Shishkiniä, suomalaisista Albert Edelfeltiä ja tämän päivän taiteilijoista seuraan tällä hetkellä eniten loistavien Daniel J Keys’in ja Richard Schmid’in työskentelyä. ” Itselläni toiveeni on tehdä esteettisesti kaunista taidetta, joka herättää katsojassa samankaltaista mielihyvää kuin Luojan luoma koskematon, puhdas luonto, jota itse suuresti rakastan”, taiteilija toteaa.

Katariina Kuukasjärvi on taivalkoskelaissyntyinen (v.1973) maalari ja harrastanut piirtämistä lapsesta, maalaamista teini-iästä asti. Päätoiminen työ hänellä on Hotelli Iso-Syötteen myynnissä ja vastaanotossa ja kotona vauhtia pitävät yllä mies, kolme lasta ja koira. 

Pöllöjä ja poroja näyttelyyn voi tutustua Syötteen luontokeskuksella elokuun loppuun saakka. Luontokeskus on avoinna kesäkuun loppuun saakka tiistaista lauantaihin klo 10-16, heinäkuun alusta alkaen tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Kaikki taulut ovat myös myynnissä.

www. katariinakuukasjarvi.com

www.luontoon.fi/syotteenluontokeskus