Nuorisokeskuksen avoimet ovet

Avoimet ovet hellivät myös Pikku-Syötteen alueen ihmisiä monipuolisella toiminnalla.

Suomessa on yhdeksän nuorisokeskusta, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet nuorisoryhmien toiminnalle. Nuorisokeskusten luonnonläheinen, elämyksellinen ja turvallinen, juuri lasten ja nuorten näkökulmasta rakennettu toimintaympäristö luo monia mahdollisuuksia. Näihin mahdollisuuksiin voi tutustua koko keskusverkoston avoimien ovien päivässä 31.8.2018.

Yhteinen nuorisokeskusten avoimien ovien päivä tuo keskusten toimintaa tutuksi lähiympäristölle.

– Keskusten asiakkaat ovat laajalta alueelta, ympäri Suomen ja maailman. On tärkeää, että keskusten tekemä lapsi- ja nuorisotyö tulee tutuksi myös oman kylän väelle, kertoo Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä.

 

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen ovet avoinna

Pikku-Syötteellä on mahdollisuus käydä kokeilemassa seinäkiipeilyä klo 11 ja 17. Mukaansa voi valmistaa itse luonnonmukaista huulirasvaa, joka on leirikouluissa suosittu ohjelmanumero. Syötteen koululaiset on kutsuttu myös päivän tapahtumaan.

– On hienoa, että avoimet ovet järjestetään valtakunnallisesti yhtä aikaa kaikkien nuorisokeskusten kanssa. Pikku-Syöte haluaa tulla tunnetuksi yhtenä yhdeksästä nuorisokeskuksesta myös alueellisesti, Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala kommentoi.

 

Lasten ja nuorten hyvinvointia turvaamassa

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry viettää 25. toimintavuottaan vuonna 2018. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Juhlavuonna nuorisokeskukset ja keskusyhdistys muistuttavat ponnekkaasti valtakunnallisissa nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön tärkeydestä.

– Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja turvaaminen vaatii tietoisia toimenpiteitä, rakenteita ja resursointia. Meille on arvokasta, että tasavallan presidentti kunnioittaa työtämme olemalla juhlavuotemme suojelija ja osoittaa täten lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tehdyn työmme tärkeyden, Pietilä toteaa.

Pietilän mukaan tämä on osoitus myös siitä, että nuoriin pitää panostaa ja yhdessä luoda edellytyksiä parempien kasvuolosuhteiden ja valoisamman tulevaisuuden puolesta.

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry on nuorisolaissa mainittujen nuorisokeskusten yhteistyötä, palveluita ja kehittämistä koordinoiva taho. Erityistehtävänä SNK ry koordinoi ja kehittää myös suomalaista seikkailukasvastusta ja ylläpitää seikkailukasvatusverkostoa. Suomen nuorisokeskusyhdistystä ja yhdeksää nuorisokeskusta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja: 

Mika Pekkala
Pikku-Syötteen johtaja
p. 050 336 2068, mika.pekkala(@)pikkusyote.fi

Eija Pietilä
toiminnanjohtaja
Suomen nuorisokeskusyhdistys ry
p. 040 162 5453, eija.pietila(@)snk.fi