Lasten erätaitoretki

Syötteen syksyssä sukelletaan erätaitojen maailmaan!

Entisaikojen erämiesten samotessa Syötteen salomaita olivat erätaidot ensiarvoinen apu. Suunta oli luettava taivaan tähdistä, tulet tehtävä tuluksilla ja ruoka pyydettävä luonnon ruokakomerosta. Paljon on noista ajoista muuttunut, mutta erätaidot ovat yhä arvokas apu kaikille retkeilyä harrastaville.

Lasten erätaitoretkellä perehdytään peruserätaitoihin. Kävelemme luontokeskukselta Annintuvalle ja takaisin helppokulkuista Naavaparran polkua pitkin. Yhteensä käveltävää kertyy 3 kilometriä. Samalla perehdymme kartanlukuun ja suunnistukseen.

Annintuvalla harjoittelemme teltan pystystä ja laavukankaan virittämistä hätämajoitteeksi. Pohdimme myös mihin kaikkialle voi jokamiehenoikeuksien nojalla leiriytyä ja miten löytää hyvä leiripaikka. Nuotio on jokaisen leirin sydän. Niinpä perehdymme tulien teossa tarvittaviin taitoihin kuten puiden turvalliseen pilkkomiseen kirveellä ja sytykkeiden vuolemiseen puusta.

Tarvitset mukaan säänmukaisen varustuksen sekä repussa omat eväät ja juomapullon. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä kello 15 mennessä.

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautuminen:
Syötteen luontokeskus
puh. 0206 39 6550
syote(at)metsa.fi

Tapahtuma järjestetään

  • 21.10.2019 klo 13:00-16:00