Syötteen tuvat

Syötteen kansallispuistossa retkeilijöiden yöpymispaikkoina on sekä maksuttomia että maksullisia tupia. Lyhyempää levähdystä varten retkeilijä löytää alueelta päivätupia sekä laavuja.

Maksuttomista, avoimista tuvista yleisimmät ja tunnetuimmat ovat autiotuvat, joita Syötteen kansallispuistosta löytyy 9 kappaletta. Muita avoimia tupia ovat päiväkäyttöön tarkoitetut päivätuvat.

Käyttämällä maksullisia, varattavia ja lukittuja tupia takaat itsellesi varman yösijan. Petipaikka tuvassa maksaa 12€/henkilö/yö, varaukset Syötteen luontokeskukselta.
Maksullisia varaustupia Syötteellä:

Lisäksi Syötteen alueella on retkeilijöiden käyttöön tarkoitettuja laavuja. Laavuilla on luvallista yöpyä. Kaikkien tupien sekä tulentekopaikkojen pihapiirissä on myös lupa telttailla. Kaikkiin tupiin saa tuoda lemmikkieläimiä.

Omatoimisesti liikkuvien suurten ryhmien suositellaan käyttävän yöpymiseen joko omia telttoja tai varaustupia.

Suurinta osaa Syötteen alueen tuvista sekä tulentekopaikoista ylläpitää Metsähallituksen luontopalvelut Ylläpitoon kuuluu esimerkiksi polttopuiden toimitus sekä käymälöiden tyhjennys.
Roskahuoltoa tuvilla ei ole, sillä noudatamme roskattoman retkeilyn periaatetta: ”Kaiken, minkä jaksat kantaa luontoon, jaksat kantaa sieltä myös pois”.

Ota retkesi suunnittelun tueksi retkikartta.fi

Palautteet tuvilta sekä reiteiltä

Syötteen luontokeskus,
syote(at)metsa.fi,
puh. 020 639 6550.