Julkaistu 4.2.2017

Onnistuneen lapsiperheloman aakkoset

Iso-Syötteen lumihuvien ääreen on lyhyt matka. Kun kaarrat autollasi mökin pihaan, voit olla varma, että edessä on rentouttavan vauhdikkaita päiviä koko perheen voimin.  Lause ”Mulla ei taaskaan oo mitään tekemistä” ei kuulu  Iso-Syötteen kielioppiin.

Iso-Syötteen alue on oivallinen perhelomailuun: kaikki tarvittavat palvelut a:sta ö:hön ovat vain kivenheiton päässä toisistaan. Rinteiden läheltä löytyy sopiva majoitus, välinevuokraamo ja ravintolat, lisäksi kauppa ja pysäköintikin ovat aivan vieressä. Onnistunut loma odottaa – lisäksi tarvitaan vielä hauskaa tekemistä.

Parhaat lomavinkit antaa Hiihtokeskus Iso-Syötteen Veinalotta.

L = Lasten Lumimaa

Lasten Lumimaa on vuosi vuodelta hauskempi! Kaudelle 2016-2017 uutuutena on tarjolla entistä pidempi  Mustin ja Lystin Seikkailureitti tehtävineen, myös pulkkamäki on saanut lisää mittaa. Lumimaassa voit syöttää poroja, seikkailla lumilabyrintissä, laskea hurjan hauskoja perherinteitä, kikkailla MiniStreetissä, kilpailla pujotteluradalla, paistaa makkaraa ja hypätä Taikamaton kyytiin. Lue lisää lasten Lumimaasta.

M = Musti ja Lysti

Tunnethan jo maskottiporomme Mustin ja Lystin? Heidät tapaat tapahtumissa ja nyt löydät sarvipäät myös rinteestä. Bongaatko poron pannuttamasta?

R = Rinteessä tapahtuu

Kausi on täynnä mageita tapahtumia! Sesonkiaikoina pöhinää löytyy lähes päivittäin niin Lasten Lumimaan kuin SnowParkin suunnaltakin. SnowParkin tapahtumat edellyttävät omatoimisuutta rinteessä, mutta ikärajaa hauskuudelle ei ole. Kuinkahan isä selviää hyndästa… Tutustu tapahtumakalenteriin.

V = Vanhempien oma aika

Jos perheiden pienimpiä alkaa väsyttää kesken lumihuvien, on apu lähellä: ammattitaitoiset lastenhoitajat ottavat lapset hoiviinsa Lastentalo Hippulassa. Hoidossa voi olla tunnin tai vaikka koko päivän. Hippulassa askarrellaan yhdessä, piirrellään ja päiväunetkin onnistuvat. Sillä välin isä ja äiti voivat livahtaa pöllyttämään pyydaa ihan kahdestaan. Lue lisää Hippulan lastenhoidosta.

H =  Hiihtokoulusta laskuvarmuutta

Hiihtokeskuksesta löytyy koulu, jossa jokainen lapsi viihtyy vaikka arvosanat ovat reilusti laskusuunnassa. Wernerin hiihtokoulu soveltuu ensimmäistä kertaa monoja sovitteleville, ja aikuisillekin on tarjolla ryhmiä oman lajikiinnostuksen mukaan. Hiihtokoulun jälkeen et pamauta päätä pahkaa pressiin. Monia eri vaihtoehtoja opetukseen, lue lisää hiihtokoulun valikoimasta.

S = Seikkailumetsä

Mustin ja Lystin jännittävä Seikkailumetsä kiemurtelee metsän siimeksessä, Lumimaan laidassa. Hauskan reitin varrella oppii uutta; tiedätkö kuinka kaukana on kuu, entä kuinka vanha on iso kelopuu?  Päivittäin vaihtuva tehtävä tuo pienen haasteen, jonka ratkaisijaa odottaa makea palkinto. Jännä seikkailumetsä sijaitsee lasten alueella, Lumimaassa.

Iso-Syöte – Suomi –sanasto:

Taikamatto= toinen Lasten Lumimaan kahdesta ilmaisesta hissistä.

Pannuttaa = lennähtää elegantisti nurin

Pöhinä = iloista tohinaa

Hyndä = hyppyri, josta ponnahdetaan yläilmoihin

Pressi= pikkaisen leveämpi reili

Reili= kaide, jonka päältä lasketaan

Päheä = vallan mainio, erinomainen

Pöllytää pyydaa = laskea taidokkaasti vapaa-laskualueella

Pyyda  = puuterilumi

MiniStreet= perheen pienimpien (ja isoimpien) lempipaikka temppujen tekemiseen! Varaudu reileihin, presseihin ja hyndiin!